Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δραστηριότητες Ελληνικού Τμήματος Ι.Ρ.Α.

Την 26η  Ιουνίου 2013 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος ΔΕΑ, κ. Ιωάννης Καραπατάκης,  συνοδευόμενος από τον Αρμ. Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη, παρευρέθησαν στην εκδήλωση  του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ)  για τη λήξη του προγράμματος  εθελοντικής επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους, για το 2013, αποδεχόμενοι πρόσκληση του Αρχηγού Ελληνικής Αποστολής ΔΟΜ κ. Δανιήλ Εσδρά. Η εκδήλωση έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες  σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Χαιρετισμό απηύθηνε και   ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος  Δένδιας, ο οποίος όπως κάθε χρόνο έδωσε το παρών στη σημαντική αυτή εκδήλωση. Παρόντες επίσης ήταν  Ανώτεροι Αξιωματικοί Της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι του ΔΟΜ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των μεταναστευτικών κοινοτήτων.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, είχαμε ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα σημαντικές επαφές  με  το κ. Υπουργό  τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ.Πέτρο Μάστακα ,και συναδέλφους,  όπου για μια ακόμη φορά τους παρουσιάσαμε τις δράσεις μας και συμφωνήσαμε για περαιτέρω συνεργασία.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Πρόεδρος κ. Καραπατάκης Ιωάννης  μαζί με τον Αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη  παρευρέθησαν σε εκδήλωση – εσπερίδα  που διοργάνωσε ο Δήμος Ασπροπύργου, σε συνεργασία με τον Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό & Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «E.Π.Ε.Κ.Α.»), με θέμα : «Ο εθελοντισμός στη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και ο ρόλος του στη επίτευξη κοινωνικών στόχων στις τοπικές κοινωνίες» Στην εκδήλωση αυτή  είχε κληθεί  και συμμετείχε  ως εισηγητής ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος κ. Καραπατάκης , αναλύοντας τις δράσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν οι:
Δήμαρχος Ασπροπύργου: Νικόλαος  Ι. Μελετίου (Χαιρετισμός).
Άννα Γερίμογλου: Δικηγόρος, Εκπρόσωπος Ε.Π.Ε.Κ.Α.
   «Συνοπτική Περιγραφή των Κοινωνικών Δομών στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας,    
   Μάνδρας – Ειδυλλίας και Ανάγκες Δημιουργίας Δικτύου Εθελοντών».
Θεμιστοκλής Γιαννικάκης: Καρδιολόγος, Διευθυντής Ιατρών ΙΚΑ Ελευσίνας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.
   «Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών Ιατρών. Προοπτικές δημιουργίας Κοινωνικού Ιατρείου».   
Ιωάννης Καραπατάκης: Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος, Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
   «Το παράδειγμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών».
Επ’ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ενημέρωση και πρόληψη που πρέπει να αφορά πρωτίστως την οικογένεια,  το σχολείο και τους κοινωνικούς φορείς.
Διενεμήθη έντυπο πληροφοριακό υλικό της Ένωσής μας και ιδιαίτερο ενδιαφέρον επεδείχθη από πλήθος κόσμου που μας πλησίασε ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τις δράσεις μας. Επίσης τόσο με το Δήμο Ασπροπύργου όσο και με το ΕΠΕΚΑ συζητήθηκε και συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία προς την κατεύθυνση της επίτευξης των κοινών μας στόχων.
     Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
 Καραπατάκης Ιωάννης                                  Βασίλειος Παπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου